Foto: Kirstine Mengel

Musholm nomineret til Kulturministerens Idrætspris 2017

Kulturministerens Idrætspris hylder årets største, danske idrætspræstation, og som noget ganske usædvanligt kan et byggeri løbe med den prestigefulde pris - nemlig Musholm tegnet af AART architects.

Sammen med en lang række forbund har Kulturministeriet nomineret 12 kandidater til årets idrætspris, og på listen af kandidater finder man både verdensmesteren i badminton Viktor Axelsen, orienteringsløberen Maja Alm med 13 VM-medaljer i bagagen og kvindelandsholdet i fodbold med deres EM-medaljer fra i sommer.

 

Løfter livskvaliteten

Som noget ganske usædvanligt finder man også et byggeri på listen. Det er kun sket tre gange tidligere, siden Kulturministerens Idrætspris blev stiftet i 2005. Det drejer sig om sports- og feriecentret Musholm i Korsør, som AART architects har tegnet for Muskelsvindsfonden, og som Parasport Danmark har nomineret til årets idrætspris for at sætte Danmark på verdenskortet inden for tilgængelighed til idræt og sport.

 

- Vi arbejder dedikeret med at skabe muligheder for mennesker - gennem arkitektur. Vi er derfor stolte over, at Parasport Danmark har nomineret Musholm til årets idrætspris. For det vidner om, at vi sammen med Muskelsvindsfonden og et stærkt team af samarbejdspartnere har skabt et sted med potentialet til at løfte livskvaliteten for alle mennesker uanset deres livsvilkår, fortæller Anders Tyrrestrup, stiftende partner i AART architects.

 

AART architects har stået i spidsen for designet og projekteringen af Musholm med Keingart, UrbanLAB og som underrådgivere samt D&N A/S som bygherrerådgiver og Bexcom som konsulent. Som et nybrud inden for tilgængelig og socialt inkluderende arkitektur har Musholm tiltrukket stor opmærksomhed - nationalt og internationalt.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: AART architects A/S